Malatya Yeşilyurt Belediyespor'da Keyifler Yerinde

Malatya Yeşilyurt Belediyespor'da Keyifler Yerinde

Spor Toto Bölgesel Amatör Futbol Ligi 2.Grup'ta ikide iki yapan Malatya Yeşilyurt Belediyespor'da keyifler yerinde.

Grup'ta ilk hafta Malatya derbisinde Pütürge Belediyespor'u 1-0 mağlup eden Malatya Yeşilyurt Belediyespor, ikinci hafta sahasında 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada Araban Belediyespor'u 3-1 mağlup etti ve iki haftada 6 puan topladı.

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan turuncu yeşillilerde yüzler gülerken, gözler üçüncü haftada deplasmanda Şanlıurfa ekibi 11 Nisan Spor ile oynanacak olan karşılaşmaya çevrildi.

Malatya Yeşilyurt Belediyespor'un teknik direktörü Hayati Palancı, "Ligin en genç ve geçen hafta ligin şampiyonluk adaylarından birisini yenen bir takımla oynadık. Buraya da moralli gelmişlerdi. Çok erken bir gol yememize rağmen çok erkende bir gol bulduk. Hedefimizin devam etmesi için stratejik olarak en önemli maçımızı kazandık. Son dakikada 2-2'de olabilirdi, dönen top golle sonuçlandı. 3-1 kazandık. Önemli olan 3 puanı almaktı" dedi.

Palancı, takımın üçüncü golünü atan genç oyuncu Miraç Ölmez ile ilgili, "Miraç çok genç, ondan çok şey beklediğimiz bir oyuncu. İdmanlarda da Araban Belediyespor'a attığı golün aynısını atıyor. Biz, kendisine 'bu tür pozisyonlar bulabilirsin' diyoruz. Böyle bir pozisyonu buldu ve golünü attı. Kendisini tebrik ediyorum. Önü açık bir oyuncu, çok uzun yıllar görev alacak" değerlendirmesinde bulundu.

Takımın yavaş yavaş oturmaya başladığını kaydeden Palancı, "Daha Cemre Atmaca'nın eksikleri var. Formunu tam yerine getirmeyen futbolcularımız var. Onlarında oynama performansları arttıkça daha iyi olacaklar" dedi.

Yeşilyurt Belediyespor'un kanat oyuncusu Kaiumzhan Sharipov ise Araban Belediyespor karşısında aldıkları galibiyetten dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Kırgız oyuncu, "Türkiye'de bu sene, beşinci senem. Önceki sene Kırıkkale, daha sonra Ardahan ve Elazığ'da şampiyonluk yaşadım. İnşallah bu sene de Yeşilyurt Belediyespor'u şampiyon etmek istiyoruz" dedi.

Kaiumzhan Sharipov, Malatya Yeşilyurt Belediyespor'u 3.Lige taşımak istediklerini kaydederek, "Araban Belediyespor maçında geriye düştük ama maçı 3-1 kazandık. Aslında takım olarak kendi kendimize hayat verdik. Birbirimize destek olduk. Tek başıma topu alıp oradan gol atmadım. Arkadaşlarım bana top attı. Cenabı Allah da yardım etti. Allah'ın izniyle 2 gol attım.  Takımı kutluyorum arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Seyircilerimize de teşekkür ediyorum. 90 dakika boyunca bize destek verdiler.  Güzel bir maç oldu diye düşünüyorum arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
HABER VE FOTO:FERDİ DURDU